> agenda

Agenda

23 september 2022, 19:30 uur

De kunst van het samenleven

Petruskerk, Snuiverstraat 2, 1561 HD Krommenie

Vrijdagavond 23 september bent u welkom voor een bijzondere ontmoetingsavond tussen Christendom en Islam.  Dit vanuit de gedachte dat we in Nederland samenleven als mensen met verschillende achtergronden. En dat interesse en wederzijdse belangstelling de beste weg is om het samen goed te hebben.  
U maakt deze avond kennis met twee tijdgenoten uit de dertiende eeuw die beiden door God geraakt waren: Franciscus van Assisi en Mevlana Rumi.  
Hoewel zij elkaar nooit ontmoet hebben zijn er veel raakpunten in hun diepe geloofservaringen.  Kok Klever zal u inleiden in de enorme bevlogenheid en het door God geraakt zijn van Franciscus van Assisi.  En Paul Buys laat u enkele korte en mooie teksten van Roemi horen. 
U hoort een Islamitische gebedsoproep en er zal een klein stukje uit de Koran gereciteerd worden. Ook is zal de grootmeester Abdulkadir Dikisi een Sema (Derwish) dans uitvoeren. De presentator van de avond is Kamila Boukfouz. 
Het programma duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur.  Vooraf kunt u tekeningen bekijken die door kinderen uit een asielzoekerscentrum zijn gemaakt.
De avond wordt u aangeboden door de Raad van Kerken Krommenie Assendelft, de Stichting Animo en de stichting Burgerhart Amsterdam. 

lezing


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Koog en Zaandijk en Westzaan
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl