> nieuws

Nieuws

13 maart 2021

Wandelen met een thema

Stille Zaterdag 3 april
Deze dag is een rustpunt tussen het lijden van de vrijdag en het feest van Pasen op zondag. Een dag van bezinnen en stil waken. Mogelijk ook om losse eindjes een plek te geven.  
U bent om 10 uur welkom in de Vermaning van Krommenie (Noorderhoofdstraat 46) voor een meditatief moment. (Op veilige afstand van elkaar, bij goed weer mogelijk buiten.)  Daarna kunt u alleen of twee aan twee op weg.  Er is een route beschikbaar voor circa een uur van  3 km.  Na afloop komen we weer terug voor koffie/thee en een afsluitend meditatief moment. 
Maximaal 15 personen.  Opgave bij Kok Klever  06 509 64 758 en Jannie Nijwening 06 494 22 430.  Wilt u  (vanuit) thuis meelopen, dan zijn de diensten op papier beschikbaar en kan er zo nodig overdag gebeld worden.

 
Klein kan veel: Wandeling op dinsdagmiddag 20 april
Een klein beetje vriendelijkheid maakt al het verschil.  Deze wandeling bezinnen we ons op al die kleine goede dingen die een betere wereld maken.  We beginnen om 14 uur bij de Vermaning in Zaandam (Westzijde 80) met een kort meditatief moment. (Binnen of zo mogelijk buiten). Daarna kunt u alleen of twee aan twee op weg. Er is een route beschikbaar van 3 km.  Na afloop komen we terug voor koffie/thee en een afsluitend meditatief moment. 
Maximaal 15 personen.  Opgave bij Kok Klever  06 509 64 758 en Jannie Nijwening 06 494 22 430. 

Pinksteren: Op verhaal komen met Franciscus
U bent op 22 en/of 23 mei uitgenodigd om vanuit huis een wandeling met een thema te maken. Die dagen is er om 8.30 uur een korte dienst  (via You Tube) als wegzending met enkele vragen of activiteiten voor onderweg.  U kiest zelf de route en met wie u loopt en of u één of twee dagen meedoet. Als u weer thuis bent is er om 19.00 uur een Thuiskomdienst, wederom via You Tube gevolgd door een Zoom ontmoeting voor wie wil.  Het thema van deze dagen bestaat uit verschillende verhalen over Franciscus van Assisi,  hoe hij zijn broeders bemoedigde en hoe hij vrede sloot in het stadje Gubbio. Bemoedigen en vredebrenger zijn…  daar is ieder toe geroepen. 
Er is een programmaboekje beschikbaar met alle teksten, ook die van de diensten voor als u geen computer heeft, maar ook recepten en tips om onderweg iets te doen. U kunt dat bestellen via de webshop van de Franciscaanse Beweging voor 2,50 eur.  Het tweede boekje is gratis.  Op vrijdag 21 mei ontvangt u een email met de links voor de diensten en de Zoom. Verdere informatie bij Kok Klever 06 509 64 758
Voor het bestellen van het  boekje: www.franciscaansebeweging.nl  of 073-6131340 


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Koog en Zaandijk en Westzaan
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl